Search
  • Øivind Crompton

Dem og oss


Utrykket «dem og oss» er mye brukt for å beskrive hvordan kristne og andre religiøse tenker. Ja det er vel strengt tatt ikke bare religiøse som har denne tanken, men også ateister og politikere.

Det er anti sosialt og det er anti menneskelig og det er etter min mening en anti kristen tanke. Jesus snakket ikke om dem og oss. Han snakket om alle. At Gud elsker alle. At Gud er for alle, også de som ikke er for Han.

Tanken om «dem og oss» er en farlig tanke og den er grunnlaget for så mye lidelse. Den står bak, rasisme, facisme, nazisme, IS, terrorisme og separatisme. Den ønsker å bygge murer og gjerder med piggtråd. Den dyrker fram skepsis og hat. Det er den grunnleggende og ødeleggende tanken som er det motsatte av Guds tanke. Derfor er det en antikristelig tanke.

Derfor er det umulig å være en etterfølger av Jesus og samtidig tenke «dem og oss».

Ja, jeg vet at vi har snakket om «de der ute». Verden. Den syndige og elendige. De der ute som trenger Jesus så de skal slutte å være så syndige og elendige. Vi har brukt maktspråk, manipulasjonsteknikker for å overtale «de der ute» til å skjønne hvor elendige de er slik at de endelig kan forstå et de trenger en frelser.

Sannheten er at vi er alle i samme båt. Vi er ER alle elendige syndere. Forskjellen er at vi har sett ett glimt av håp om å få slippe å leve og tenke slik, fordi Gud har vist oss at Han er glad i oss. Så nå er vi frelste (reddet) elendige syndere.

Vi har bare denne ene planeten, og vi har bare oss, menneskene som alle er skapt i Guds bilde. Det har aldri vært «dem og oss». Det er bare oss.


11 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now